Don't miss the latest stories

Follow us

Share this

A House Balanced On The Edge Of A Slope

Subscribe to DesignTAXI
Like us on Facebook


Rotterdam-based Dutch architectural studio MVRDV has recently finished building the “Balancing Barn”, a house that hangs partially over the edge of a slope.

Located by a small lake in Suffolk, England, this unusual house allows visitors to experience nature from different perspectives—from ground level and at tree-top level.

The architects have also affixed a swing to the bottom of the section that hangs over the slope—adding an extra touch of whimsy to the already unconventional building.

Part of the Living Architecture project, the house will soon be available to rent for holidays by the general public.







Advertisement
Advertisement
















[via MVRDV]
Receive interesting stories like this one in your inbox
Advertise here

More news on
Architecture

Also check out these recent news
Never miss our stories again! ×
Subscribe to our newsletter

Follow us on
Remind me later I'm not keen